Eyüpsultan'da ağaçlık alanda çıkan yangında faciadan dönüldü

Lodosun etkisi ile hızla yayılan yangın orman ve evlere ulaşmadan söndürüldü

Eyüpsultan'da ağaçlık alanda çıkan yangında faciadan dönüldü

İstanbul Eyüpsultan'da ağaçlık alanda çıkan yangın lodosunda etkisi ile hızla geniş bir alana yayılırken, itfaiyenin zamanında müdahalesi olası bir facianın önüne geçti. Yangın ormanlık alana ve evlerin bulunduğu bölgeye ulaşmadan güçlükle söndürüldü.

Olay dün saat 10.00 sıralarında Şahintepe mevkiinde bulunan ağaçlık alanda meydana geldi. Ağaçlık alandan yükselen dumanları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine orman itfaiyesi ve jandarma ekipleri sevk edilirken, lodosun etkisi ile hızla yayılarak orman ve evlerin bulunduğu bölgeye ilerleyen alevler yaklaşık 1 saat süren mücadelenin ardından kontrol altına alınabildi.
Yangının çıktığı bahçenin sahibi İslam Öksüz, "Kendiliğinden duman çıktı dumanı görünce itfaiyeyi aradık, burası zaten tapulu arazi ve ormana kaybedilmiş. Orman işletme benimdir demiş ve tapuyu iptal etmiş. Aşağısı yandı ve bahçeye kadar çıktı. Eğer itfaiye gelmeseydi daha ileriye sıçrayacaktı. Büyük yerler yanabilirdi evlerede sıçrıyordu Allah'tan orman itfaiyesi erken geldi ve söndürdü" dedi.

Çıkan yangın 1 saatlik çalışmanın ardından güçlükle söndürülürken Jandarma ekipleri ise yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlattı. Öte yandan ağaçlık alanın yandığı anlar kameraya yansıdı.

Haber/ Hasan Tik

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2022, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER