Başkan Altan’dan, “Kıbrıs Barış Harekatı” nın 38. Yıl Dönümü Mesajı

Gelecek Partisi Sultangazi İlçe Başkanlığı Ramazan ALTAN, Kıbrıs Türk Barış Harekâtı'nın 38. Yıl Dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Altan’dan, “Kıbrıs Barış Harekatı” nın 38. Yıl Dönümü Mesajı

Başkan Altan mesajında; “Kıbrıs Türk halkını Rumlar tarafından çektikleri zulümden kurtarmak gayesiyle, 20 Temmuz 1974'te Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Kıbrıs'ta başlattığı Kıbrıs Türk Barış Harekâtı'nın 38. Yıl Dönümünü yaşamaktayız. Türk yurdu olan Kıbrıs’ta Rumlar tarafından yüzlerce masum ve sivil Kıbrıslı Türk, insanlık dışı yöntemler ve işkencelerle katledildi. Bu duruma ülkemizin sessiz kalması elbette düşünülemezdi. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin soydaşlarımızı korumak, emniyetlerini sağlamak ve akan kanı durdurmak için icra ettiği bu harekât, zorlu şartlarda gerçekleştirdiği önemli bir başarı olarak tarihteki yerini almıştır. Türk askerinin Yavru Vatan’a müdahalesiyle bu katliam bitirilmiştir. Biliyoruz ki; Ada'nın Türk hâkimiyetinde olduğu yıllarda huzur ve barış içinde yaşarken, İngiliz hâkimiyeti ve ardından Rumların işgali neticesinde yaşanan tüm huzursuzlukların, çatışmaların, savaşların yegâne nedeni Kıbrıs Rumları ile Yunanistan'ın adayı Yunan hegemonyası altına sokma hayalleridir.

Kıbrıs Türk Barış Harekâtı'nın mimarı Bülent Ecevit başta olmak üzere, Kıbrıs Türk Barış Harekatı’nda yer alan tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, halen hayatta olan gazilerimize de uzun ve sağlıklı ömürler diliyoruz ”dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER