Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı Geleneği Bozmadı 96 Öğrenciye Burs

Gazi Eğitim ve Kültür Vakfından 96 Öğrenciye Burs Yardımı 

Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı (Gazi Cemevi) Başkanı Hıdır Karadaş , göreve geldiği günden itibaren hizmete sunduğu proje ve eserlerle değişim ve dönüşüme imza atmaya devam ediyor ve 6 yıldır geleneksel hale getirilen üniversiteli öğrenciler için verdiği burs miktarını 268 bin 800  TL'ye çıkardı.

Üniversite öğrencilerinin burs başvuru sonuçlarını açıklamak için Gazi Eğitim Kültür Vakfı, Gazi Cemevi  Mahmut Türkmen Konferans salonunda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda  başkan Hıdır Karataş '' inanç kurumumuza 1 TL bağış yapan da, 1000 TL bağış yapanda bizim açımızdan çok değerlidir. Bilindiği üzere bu bağışlar üniversite de okuyan çocuklarımıza burs olarak verilmektedir." ifadelerini kullandı.  Programa geleneksel Hale Getirdiği  burs başvurusu yapan aileler ile öğrenciler katılım sağladı. Başkan Hıdır Karadaş’ın başkanlığında gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı (Gazi Cemevi) Eğitim Sekreteri Arzu Erdoğan yaptı.

Başkan Hıdır Karataş, yaptığı konuşmasında “Sevgili pirlerim, çok değerli arkadaşlarım, yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarım, sevgili mütevelli heyeti üyelerimiz, çok değerli anneler, çok değerli canlar ve yerel basınımızın çok değerli hizmetkarları hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sevgili canlar yıllardan bu yana geçmişten bugüne kadar aslında birer bina dikiyoruz, dikmeye çalışıyoruz şu an itibarıyla yaklaşık 610 tane öğrencimize burs verme noktasında olacağız. Hedefimiz çocuklarımızın yaşamlarında birer tuzumuz olsun, birer katkımız olsun, elimizden geleni yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz. Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı geldiğimiz günden bugüne kadar burs vermeye başladı ve vermeye de devam edecek. Gönül ister ki çok çok daha fazla çocuklarımıza ulaşabilelim, gönül ister ki onların yarının geleceğini oluşturması noktasında Gazi Eğitim ve Kültür Vakfı hiçbir ayrım gözetmeksizin gerçekten yoksul, ihtiyaç sahibi olan çocuklarımızın yaşamlarına dokunabilsin. Dolayısıyla biz bunun gayreti ve çabası içerisindeyiz. Gazi Eğitim ve Kültürü Vakfı olarak din, dil, ırk ve hiçbir ayrım gözetmeksizin bugüne kadar bize talep açan çocuklarımıza yardımcı olabilmek için elimizden geleni yaptık yapmaya da çalışacağız. Bugün 96 çocuğumuza borç ödeyeceğiz öncelikle özür dilemek istiyorum biraz geciktik. Normalde okul açıkken bu toplantıyı yapmamız gerekiyordu ancak malumunuz yaz aylarında çok ciddi bir çalışma içerisine girdik dolayısıyla da kısmet bugüneymiş. Ümit ediyorum çocuklarımız ile okulların bitiminde bir araya geleceğiz. Buradan çocuklarımıza, gençlerimize ve yarınımızın teminatı olan öğrencilerimize selam göndermek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2022, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER