Kardeşlik Köprüsü Sultangazi’den Doğu’ya Yola Çıktı!

Din Görevliler Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) ve Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) tarafından organize edilen medrese alimleri ile İstanbul’daki din görevlileri arasında kardeşlik bağının güçlendirilmesini amaçlayan ‘Kardeşlik Köprüsü’ programlarının 16.’sının startı Sultangazi’den verildi.

Sultançiftliği Merkez Camii önünden DİN-BİR-DER İstanbul Şube Başkanı Süleyman Özcanlı başkanlığında yola çıkan 40 kişilik grup, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan 6 ilimizi gezerek bölgedeki medrese hocalarıyla bir araya gelecek.


Konu ile ilgili açıklama yapan DİN-BİR-DER İstanbul Şube Başkanı Süleyman Özcanlı şu ifadeleri kaydetti; “İstanbul’da görev yapan din görevlileri ve alimleri olarak , Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) ve Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) tarafından 21- 28 Mayıs  tarihleri arsında 16. sı düzenlenecek ‘’Kardeşlik Köprüsü’’ programı ile Doğu ve Güneydoğu’nun tarihi ve manevi İslami eğitim yapan medreselerini gezerek din kardeşlerimizle bir araya geleceğiz.

Bilindiği gibi ülkemizin Batısıyla Doğusuyla tüm halkımızla ayrıca mezhepleri, cemaatleri, tarikatları ve siyasi akımlarıyla toplum katmanlarının tümünü kuşatıcı birleştirici bir dil ve üslup kullanma zarureti vardır. Bu kapsamda altıncısını yaptığımız kardeşlik köprüsü programının milletimizin fertleri arasında ortak bir zemin oluşturabilmek için İslamda ittifak ahlakını tesis edebilmek çok önemli bir tercih ve ihtiyaçtır. İstanbul’dan Güneydoğu’ya kardeşlik köprüsü projesi bu amaç için yapılacaktır.


Bu kapsamda daha önce ki ‘’ Kardeşlik Köprüsü’’ Programını Doğu Karedeniz ve Güneydoğu illeri arsında yapmıştık. 16. programımız ise İstanbul da ki hocalarımız ve alimlerimizle birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizde yer alan 6 vilayete yapacağız. Bu maksatla İstanbul’da Din Görevlileri Birliği Derneği ve Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) olarak 40 Kişi ile Programımızı gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2022, 21:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER