YEŞİL ILGAZSPOR’DAN GAZZE İÇİN ÖRNEK ORGANİZASYON

İstanbul Süper Amatör Lig’de yer alan Yeşil Ilgaz Spor Kulübü’nün başkanı Arif Şahin, Ilgaz Dernekler Birliği ile birlikte Gazze’de aşevi kurduklarını açıkladı.

YEŞİL ILGAZSPOR’DAN GAZZE İÇİN ÖRNEK ORGANİZASYON

Şahin şunları söyledi:

“İHH ve Kızılay’ın bile bulunmadığı en riskli mahallelerde birliğimiz yemek dağıtabiliyor. İlk kurduğumuz aşevi çadırının bulunduğu mahalle bombalandı, personelimiz esir alındı. Ancak pes etmedik, tekrar yeni bir aşevi çadırı oluşturduk. Şu an 2 ayrı noktada günlük 2000 kişiye sıcak yemek dağıtıyoruz. Bunların çoğunluğu kadın ve çocuk.

İstanbul Gümüşhanespor da destek oldu

Önce Yeşil Ilgaz Spor olarak yemek dağıttık sonrasında İstanbul Gümüşhanespor bu işin bir parçası olmak istedi. Ahmet Kaya başkan bir günlük yemek masrafını üstlendi. Kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gümüşhanespor camiası büyük bir camia ve İstanbul’da çok iyi temsil ediliyor.

Tabii İnsanlar bunu nasıl yapabildiğimizi soruyor. Tabi ki bu hiç kolay değil, birlik başkanımız Mustafa Anaçal bu fikir ile geldiğinde yapamayacağımızı düşündük, ancak deprem zamanında yaptıklarımız yapabileceklerimizin teminatı niteliğindeydi. Oradaki savaş muhabirlerine ulaştık ve aşevlerinin masraflarını üstlendik. Tabi masrafı oraya ulaştırmak da kolay olmadı bu da bizde saklı kalsın. Ulaşılmayan mahalleleri birinci sıraya koyduk. Teçhizatı ayarladık, personeli ayarladık ve yardıma başladık. Kuzey Gazze şeridindeki tek Türk bayraklı yardım organizasyonu bizimki. Bununla da gurur duyuyoruz. Başkanımız Mustafa Anaçal ve yönetimimizi tebrik ediyoruz. Bu desteğin bir parçası olmak isteyenler bizimle iletişime geçebilir. Allah herkesten razı olsun.”

Kaynak: olay18.com

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2024, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER