Çakıldere'li kadınlar kaynaşma programında buluştular.

Köy derneğinde bir araya gelen Çakıldere'li kadınlar, evlerinde hazırlayıp getirdikleri çeşitli ikramlık lezzetler ve kurdukları bereket sofrasında, dayanışma ve kaynaşmanın ilk adımını attıkları program ile bir araya geldiler.

Sultangazi'de bulunan Ardahan ili Göle ilçesi (Orakilise) Çakıldere köyü derneğinde, geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleşen kongre sonrasında dernek başkanı Nihat Yıldırım, görevini mevcut başkan Ensar Avşar'a devretmiş ve bayrağı devir alan başkan Ensar Avşar, ise, yönetiminde oluşturduğu kadın kolları biriminde Yurdan Hoş'u başkan olarak görevlendirmişti. Hızla kolları sıvayan ve kendi bünyesinde oluşturduğu yönetimi ile çalışmalarına başlayan Hoş, aradan geçen yaklaşık 4 aylık süre içerisinde 3. programını düzenleyip, Çakıldere'li kadınları bir araya getirerek görevini başarı ile yürüttüğünüde göstermiş oldu.

Kendi aralarında okudukları Kur'an'ı Kerim'in ardından evlerinde hazırladıkları bir birinden farklı yiyecekler ile bereket sofrası kuran kadınlar, sohbet ederek kaynaşmanın da fırsatını bulmuş oldular.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan dernek başkanı Ensar Avşar, "Bu etkinliği düzenlememizin nedeni, bayanlarımızın kaynaşması ve iç içe bulunmalarıdır. Daha öncede aşure programı düzenlemişti bayanlar arasında. Ondan öncede yine buluşma programı yapılmıştı. Biz dernek başkanı olduğumuzdan beri, kadın kolları başkanı ve yönetime bayan üyeler taktım ettik. Daha sonraki süreçte 40'a yakın üye yaptık. Resmi olarak geçecek bunlarda kayıtlara ve bu faaliyetler devam edecektir. Bayanlarımızın Kaynaşması, gençlerimizin buluşması ve bir birlerini tanıması için vesile olmaya çalışıyoruz" dedi.


Yakın zamanda peş peşe gerçekleşen cenazelerin, katılım sayısına olan etkilerine rağmen yaklaşık 60 kişinin bir araya geldiğini ifade eden kadın kolları başkanı Yurdan Hoş, ise "Çakıldere köyü kadın kolları başkanı olarak, 2023 yılında göreve başladık. Bizim gayemiz derneğimizde ki bütün bayanlar ile bir araya gelerek, ne yapıp neler edebileceğimizi düşünmektir. 1. etkinliğimiz tanışma idi. 2. etkinliğimiz aşure günü idi buda bizim 3. etkinliğimiz. Burada bütün bayanlar olarak, hepsi evlerinden ne getirmiş iseler birlik ve beraberce bugünü kutluyoruz. İnşaallah ileriki günlerde de yine beraber ne yapmamız gerekiyor ise bunları beraber yapacağız. Burada şuanda 60'a yakın kadın var. Hepside bize tam destek veriyorlar. İnşaallah ileriki günlerde daha güzel şeyler yapacağız. Tabii beraber olarak hep birlikte. Şuanda köyümüzde cenaze olduğu için çocuğu kadınlarımız köye gittiler. Yinede Allah hepsinden razı olsun birlik ve beraberlik içinde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Hepsine çok çok teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Yurdan Hoş'un yardımcılığı görevini yürüten Songül Kara, ise "Ardahan Göle Çakıldere köyü derneğinde bugün etkinliğimiz oldu ve çok güzel geçti. Uzaktan yakından gelen herkese çok teşekkür ediyorum ne mutlu bu günümüze"  ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2023, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER