Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Basının demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu vurgulayan Genel Başkan Mustafa Toruntay, “Basın, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır.” dedi.

Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 


Basının, Milletimizin ortak sesinin olmanın ötesinde kamuoyunun vicdanını temsil ettiğinin altını çizen Toruntay, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Basın sektörü çalışanlarının haklarını düzenleyen Basın İş Kanunu’nun yürürlüğe girdiği 1961 tarihinden bu yana 10 Ocak tarihi “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında bilgi akışını sağlayarak, demokrasinin korunmasında önemli bir görev üstlenmektedir.

Ülkemizin sorunlarının kamuoyuna aktarılmasında ve etkin çözüm önerileriyle toplum düzeninin daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basın mensuplarımızın yorum ve görüşleri bizlere çalışmalarımızda önemli faydalar sağlamaktadır. Kıymetli basın mensuplarımızın zaman mefhumu gözetmeksizin verdiği emeğe şahidiz.

İlkeli ve dürüst yayıncılık prensiplerinden ödün vermeyen, kamuoyunu aydınlatmak için büyük bir özveriyle çalışan, yerel ve ulusal basınımızın yaptığımız her işte, attığımız her adımda, bu ülke için yapılan her güzel işte çok büyük katkıları var. İçtenlikle ifade ediyorum; yapılan işlerin başarıya ulaşmasında ve markalaşmasında sizlerin emek ve alın teriniz var.

 Basın mensubunun mesleki sorumluluk ilkeleriyle toplumsal yararı gözetir bir şekilde hareket etmesi sadece basın değil aynı zamanda toplumsal yarar açısından da son derece önemlidir. Her basın çalışanı bu anlamda çok önemli bir görev üstlendiği bilinciyle hareket etmeli ve toplumun kalkınmasına, gelişmesine, birlik ve beraberliğine katkı sağlayacak değerleri pekiştirme kaygısını göz ardı etmemelidir. 

Gazetecilerimizin görevlerini yerine getirirken toplumumuzun inançlarını, değerlerini ve hassasiyetlerini aktarmaya devam edeceklerine ve ülkemizin daha müreffeh bir seviyeye gelmesine katkı sağlayacaklarına olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle vazifelerini etik ve ahlak kuralları çerçevesinde icra eden tüm basın mensuplarımızın, mesleki hak ve hürriyetlerini elde edişlerinin yıl dönümü olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor; sağlık, sıhhat ve esenlikler diliyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER