Sultangazi'de bir tuhaf olay duyar duymaz berber dükkanına koştu

Babasının cenazesine giderken kaybettiği telefonuna aradan geçen 1 yılın ardından ilginç bir şekilde yeniden kavuşan adam şaşkına döndü

Olay geçtiğimiz yıl Aralık ayında Sultangazi Habibler mahallesinde yaşandı. Mehmet Bozkurt isimli bir kişi gelen telefon ile babasının vefat ettiğini öğrenince ailesini yanına alarak babasının evine gitmek için yola çıktı. Bir süre sonra ise cep telefonun olmadığını fark eden Bozkurt, o günden sonra ise telefonundan bir daha haber alamadı.

Kendine yeni bir telefon alan Bozkurt, aradan geçen 1 yılın ardından ise önceki gün gelen telefon ile pek ihtimal vermese de gittiği berber dükkanında kaybettiği telefonuna yeniden kavuştu. Kalfa olarak çalıştığı berber dükkanına giderken kaldırımda telefonu bulan 15 yaşındaki Malik Özcan, verdiği bilgide "Sabah saat 07.30 civarları idi işe gidiyordum kaldırımda bir tane telefon gördüm sonra bir abla telefon senin mi deyince ben de okulun orada buldum dedim. Ne yapacaksın diye sorunca bende sahibinin bulunması için işyerine götürüp patronuma vereceğim dedim. İş yerime gittim telefon kapalıydı şarja taktık sonra açıp rehbere girdik ve babasının numarasını bulduk ve aradık. Babası önce benim değil dedi sonra bir yıl önce damadının telefonunun kayıp olduğunu hatırladı ve arayıp haber verdi. Bir süre sonra sahibi işyerime geldi ve bende kendisine  teslim ettim sonra teşekkür edip ayrıldı" dedi.

İşletme sahibi Orhan Kayrancı, ise "Malik kardeşimiz haftanın 5 günü bizim yanımızda çalışıyor 1 gün ise mesleki eğitim merkezine gidip orada eğitim alıyor. Geçen gün bir telefon bulduğunu söyledi birlikte açmaya çalıştık Allah'tan ki pin kodu yokmuş rehberinde "Babam" diye kayıtlı bir numara bulduk ve aradık damadının telefonu olduğunu söyledi. Damadı da gelip telefonu aldı. Yaklaşık 1 yıl önce kaybetmiş ve ekranı da kırıkmış bulan kişi tamir ettirip kullanmış ve daha sonra eski sim kartını takıp tekrar bulduğu yere bırakmış. Sahibine ulaşıp teslim ettiğimiz için mutluyuz ama bizden çok Malik kardeşimizin başarısıdır"dedi.

Mehmet Bozkurt ise "Telefonumu 1 yıl önce kaybettim cenazeye denk gelmişti ve bir sabah kayın babam aradı telefonun bulunmuş bir berber çırağında git al dedi. Ancak aradan 1yıl geçtiği için benim telefonum olduğuna pek ihtimal vermiyordum. Sonra gidip çırağı buldum telefon sanamı ait diye sordu bende kontrol edip evet dedim nasıl ve nerede bulduğunu sordum ve anlattı. Normalde ben düşürdüğümde içinde sim kartta vardı ve hemen iptal ettirdim ancak bulan kişi telefonun kırık olan ekranını tamir ettirmiş ve öyle kullanmış sim kartını ise saklamış. Kullandıktan sonra tekrar kartı takarak bulduğu yere geri bırakmış. Tam 1 yıl sonra tekrar eski telefonuma kavuştum" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2021, 13:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER