Başkan Mustafa Toruntay'dan kandil mesajı

Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Mevlid Kandili vesilesiyle yazılı bir mesaj yayımlayarak tüm İslam aleminin Mevlid Kandili’ni kutladı.

Başkan Mustafa Toruntay'dan kandil mesajı

Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in, kardeşlik, barış, huzur ve insanların iyiliğini içeren mesajlarının, bugün çok daha önemli ve anlamlı hale geldiğini belirtti. 

Toruntay, insanlığın kurtuluş reçetesi olan İslamı hayatımıza hakim kılmamız gerektiğinin altını çizerek şunları kaydetti:

“Yüce Allah'ın son elçisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni, bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız.


Yüce kitabımız Kur’an’ı Kerim’de; şahit, uyarıcı, müjdeleyici ve örnek olarak nitelendirilen Hz. Peygamber’in Müslümanlara ve tüm insanlığa örnek olan ahlakını hayatımızın tüm safhalarında hakim kılabildiğimiz takdirde, dünya ve ahirette gerçek kurtuluşa ereceğimizden şüphemiz yoktur.


Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in, kardeşlik, barış, huzur ve insanların iyiliğini içeren mesajları, bugün çok daha önemli ve anlamlı hale gelmiştir. Bu bakımdan Mevlid Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için iyi bir fırsattır.


 Bugün bize düşen el birliği ile daha güzel bir Türkiye ve daha adil bir dünya için çalışmaktır. Peygamber Efendimizin güzel ahlakını, örnek hayatını ve eşsiz mücadelesini örnek almak insanlığın kurtuluş reçetesi olan İslamı hayatımıza hakim kılmaktır.


Mevlid kandili vesilesiyle bir daha hatırlamalıyız ki, nübüvvetin şifa dağıtan pınarları kıyamete kadar kurumayacaktır. Server-i Kâinat Efendimizin sünneti, cahiliye karanlığında boğulan sahipsiz bir toplumu nasıl ihya ettiyse, bugünün Müslümanlarını da selamete ulaştıracak kudrettedir. Yeter ki bizler, onu mukaddes bir hatıra olarak sevgi ve hürmetle yâd etmekle yetinmeyelim; örnek alma çabasında olalım.


Bütün insanlık âlemine bir hidayet tarihi açan ve âlemlere halis ilâhî rahmet olan böyle yüksek şanli bir Peygamber'in ümmeti olmakla sereflenmis bulunan biz müminlere ne mutlu! 


Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslâm âleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyor, başta ülkemiz, gönül coğrafyamız ve İslâm dünyası olmak üzere, tüm insanlığın Peygamber Efendimizin yüce örnekliğinden hakkıyla nasiplenmesini Cenab-ı Mevlâ’dan niyaz ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER