Gazeteci Bülent Çavuş : Türkiye'de silahlı şiddet Her Geçen Gün Artıyor

Bireysel silahlanmanın önlenmesi için çalışmalar yürüten Umut Vakfı, 2021 yılında basına yansıyan silahlı şiddet olaylarını değerlendirdi. Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş 7 yılda silahla işlenen şiddet olayları yüzde 75 artığın belirtirken, "2022 Yılında Bireysel silahlanmayı arttırıcı değil, azaltıcı yasal düzenlemeler yapılmalı" dedi.

Gazeteci Bülent Çavuş : Türkiye'de silahlı şiddet Her Geçen Gün Artıyor

Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş bireysel silahlanmaya karşı yasal düzenlemeler yapılması gerektiğine değindi.

“Türkiye’deki 25 milyon silahın yüzde 90’ı kayıt dışı”

Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş “Her Geçen Gün Ülkemizde 2015’ten bu yana geçen son 7 yılda silahla işlenen şiddet olayları yüzde 75 arttı.Bireysel silahlanmayı arttırıcı değil, azaltıcı yasal düzenlemeler yapın. Adam öldürenlerin, yaralayan canilerin elini kolunu sallayarak dışarıda gezmelerini önleyin. Cezasızlığın önüne geçin. Şehir eşkıyalarının düğün, asker uğurlaması ve çeşitli eğlencelerde silah kullanmasının önüne geçin.Cinayetlerde silah kullanım oranı, özellikle intiharda silah kullanımı ve silahla soygun, gasp, hırsızlık gibi hadiselerde artış yüzde 400, yüzde 500 oldu.2021’de, 2020 yılından 119 daha fazla şiddet olayı yaşandı Buradaki kullanılan silah türlerine baktığımızda da maalesef yüzde 70'inde tabanca, yüzde 30'unda da tüfek görüyoruz.Magandaların kurbanı olan insan ve hayvanların ‘huzur ve güven içinde’ yaşamalarını sağlayın lütfen Onun için biz diyoruz ki, sivil halktaki silahı sınırlandırmadan Türkiye'deki bireysel silahlanmayı çözemezsiniz .Türkiye'de 25 milyona yakın silah gözüküyor. Bunların yüzde 90'ı kayıt dışı, yüzde 10'u kayıt altında.Türkiye'de polis ve jandarma dışında tüm vatandaşların silah edinmesinin yasaklanması yada silah ruhsatı için başvurduğunda mutlaka eş rızası istenmeli. ” ifadelerini kullandı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER