Sultangazi'de araç ekspertizinin yolu Dynobil'den geçiyor.

Dynobil'in tecrübeli ekspertiz ustaları ile özel röportaj. Araç alım satımında nelere dikkat edilmeli ?

Sultangazi'nin tanınmış isimlerinden, işadamı Kemal Eyyüpoğlu'nun kurucusu olup yöneticiliğini yaptığı ve, geçtiğimiz Ocak ayında Sultangazi'nin ilk ve tek şubesi olarak Asgün Ticaret Merkezinde hizmet vermeye başlayan Dynobil firmasını ziyaret ettik. Araç alım satımı yapıldığında nelere dikkat edilmesi gerektiği ve daha bir çok konuya dair yaptığımız röportajda Dynobil firmasının ustalarından Hakan Gökçe, bilgi ve birikimlerini gazetemiz ile paylaştı.

Ben Hakan Gökçe, 5 yıldır oto ekspertiz alanında hizmet veriyorum. Sultangazi şubemiz 2024 yılında hizmete başladı. O günden beri hizmet verip aynı zamanda ilerleyen süreçlerde de hizmet vermeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımıza araç ekspertizinin öneminden bahsedip, güvene dayalı ekspertiz olmadan satış yapıldığında ilerleyen zamanlarda mağduriyet yaşamamak adına hatırlatmalarda bulunuyoruz. Misal veriyorum aracı aldığımız kişi de aracın sıkıntısını bilmeyebilir. Ekspertiz yaptırmıştır herhangi bir firmada ama, söylenmemiş herhangi bir şey olabilir ve o da bilmiyordur. İlerleyen zamanlarda bu mağduriyeti yaşamamak için, özellikle kurumsal firmaların tercih edilmesini öneriyoruz.

Ekspertizin önemi biraz da bu yönde. Dediğimiz gibi, ilerleyen zamanlarda mağduriyet yaşamamak adına, güvene dayalı ekspertiz olmadan bir satış olduğunda, aldığımız kişinin bilmemesi üzerine veya bilerek kasti olan bir değer kaybına neden olabilir. Bu yüzden ekspertizleri öneriyoruz ancak, kurumsal firma olmak şartıyla tabi. Zaman zaman müşterilerimizle karşılaştığımız şeyler, herhangi bir yakınından ekspertiz yaptırmadan araba alıyor, ama ekspertize koyduğumuzda ciddi derecede değer kaybettirecek şeyler çıkıyor. Bu yüzden bizim tavsiyemiz özellikle, kurumsal firmalar olmak şartıyla ekspertiz yaptırmalarıdır.

Biz ekspertiz yaparken aracın her şeyine dikkat ediyoruz. Motor aksamlarından tutun kaportasına, airbaglerine, aracın kilometresine, tüm orijinalliğine kadar bakıyoruz. Araçlara bakarken neye dikkat ediyoruz? Motor aksamına, mekanik aksamlara, aracın yürüyenine, şanzımanına, kaportasına, değişen parçasına, boyalı parçalarına, airbag'lerine, kilometrenin orijinalliğine. Aynı zamanda çoğu ekspertizde olmayan plastik akşam kontrollerini yapıyoruz. Kırık vesaire olan şeyler değil. Boyalı mı? Değişmiş mi? Herhangi bir hasar var mı? Onlara da bakıyoruz. Onun haricinde aracın conta testini yapıyoruz. Contasında herhangi bir yanık var mı? yok mu? diye ona bakıyoruz. Kesin sonuç veren aracın detay sorgusunu yapıyoruz. Kaçıncı sahibi olduğunu dahi söylüyoruz aracı alan kişiye. Dynobil Sultangazi olarak, tüm araç alım satım yapan, özellikle ilk araç sahibi olacak kişilere, kurumsal firmalarda ekspertiz yaptırmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz" dedi.

Haber: Hasan Tik 

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2024, 18:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER