CHP'nin başkanlık teklifine Seyit Ateş'ten olumsuz yanıt

Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partiler bir bir adaylarını açıklayarak çalışmalarını hızlandırırken CHP Sultangazi İlçe başkanlığı başta olmak üzere Sultangazi'de bazı siyasi partilerin Seyit Ateş'e adaylık teklifi götürdüğü ancak Ateş'in bu teklifleri nazikçe veri çevirdiği öğrenildi.

CHP'nin başkanlık teklifine Seyit Ateş'ten olumsuz yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi ilçe başkanlığı tarafından belediye başkanlığı için güçlü bir aday belirlenmesi sürecinde yapılan istişareler sonucunda Sultangazi'nin isim babası olarak bilinen Seyit Ateş'e teklif götürüldüğü ancak Ateş'in yapılan teklifi nazikçe geri çevirdiği bunun üzerine ilçe başkanlığı tarafından aday adayları arasında bulunan Mithat Çelik isminin ön plana çıkarak il başkanlığına aday gösterilmesi için teklif edildiği ancak İBB başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gelen teklifi kabul etmediği öğrenildi. 

Seyit Ateş kimdir ?.

İlköğretimini Ağrı’da, Ortaöğretimini İstanbul’da tamamladı. Eğitim Enstitüsü Türkçe Öğretmenliği, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nde memur ve yönetici olarak çalıştı. Çeşitli okullarda Türkçe ve Edebiyat öğretmenliği yaptı.
Siyasi Faaliyetler
Rahmetli Turgut Özal’ın daveti üzerine 1984-1988 yılları arasında Anavatan Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı yaptı.
1989 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ı ev ziyareti gerçekleştirdiği esnada ‘‘birlikte siyaset yapalım’’ teklifi üzerine Refat Parti’sine geçti.
1993-1996 yılları arası Refah Partisi Kırklareli İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.
2001 yılında AK Parti’nin kuruluşu ile birlikte, Gaziosmanpaşa ilçesinde çeşitli komisyonlarda görev yaptı ve il delegesi oldu.
2009 yılında AK Parti Sultangazi Belediye Başkan Aday Adayı Oldu.
2009-2014 yılları arasında Sultangazi İlçesinden AK Parti İstanbul İl Genel Meclis Üyeliği görevinde bulundu.


Sosyal Faaliyetler


1994 yılında Sultangazi’yi İlçe Yapma Platfotmu başkanlığı yaptı. Sultangazi ilçesinin isim mucidi oldu.
Halen merkezi İstanbul’da bulunan Kocaeli, Bursa, Sakarya, Eskişehir, Denizli, Manisa, Aydın, İzmir, ve Antalya’da kurucu federasyonların bulunduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Dernekleri Genel Başkanı
Küçükköy Spor Kulübü Yöneticiliği
Gaziosmanpaşa Spor Kulübü Başkanlığı
2003-2007 yılları arasında BEŞİKTAŞ JİMNASTİK KULÜBÜ alt yapı sorumluluğu
2012-2014 yılları arasında BEŞİKTAŞ JİMNASTİK KULÜBÜ yöneticiliği yaptı.
2001 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ‘‘100 Gönüllü 100 Tesis Projesi’’ ‘ne sponsor olarak Sultangazi ’de Seyit Ateş Stadı’nı yaptı.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Dernekler Konfederasyonu olarak Madde Bağımlılığına başlatılan ‘‘Sokağına Sahip Çık ,Okuluna Sahip Çık, Çocuğuna Sahip Çık’’  sloganı ile Sultangazi sokaklarında broşür dağıtımı ve madde bağımlılığıyla ilgili aileleri bilgilendirdi. Halen bilgilendirici materyaller ile Sultangazi ’de Madde Bağımlılığıyla Mücadeleye aralıksız devam ediyor.
Milli Eğitim Müdürlüğünde idarecilik ve çeşitli okullarda Edebiyat Öğretmenliği yaptıktan sonra iş hayatına atıldı.
İnşaat, Döviz Ticareti, eğitim ve spor alanlarında faaliyet gösteren aile şirketlerinin Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı yaptı.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2024, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER