CHP'li başkan Ferhat Epözdemir talimat verdi 1 sene içinde açılışı yapılacak

Atıl durumdaki kapalı pazar alanında çalışmalar yeniden başlatıldı 

Esentepe mahallesinde 2014 yılında temeli atılarak yapımına başlanılan ancak yüklenici firmanın  ekonomik dalgalanmalar nedeniyle çalışmayı durdurması ile adeta kaderine terk edilen kapalı pazar alanı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İnşaatın devam edebilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin yeniden ihaleye gitmesi ile yeni bir yüklenici firma arasında imzalanan protokol sonrası inşaat alanınında dün itibariyle çalışmalar tekrar başlatıldı. Yardımcıları ve partililer ile birlikte inşaat alanını ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi belediye başkan adayı Ferhat Epözdemir, inşaat alanını ziyaret ederek yüklenici firma yetkilileri ile bir araya geldi. Epözdemir'e ziyaret esnasında Esentepe mahallesi muhtarı Haydar Polat, İyi Parti Sultangazi ilçe başkanlığı görevinden ekibi ile birlikte istifa ederek "Sultangazi Ekrem İmamoğlu Destekçileri" oluşumunu kuran Sinan Taşkın, Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi ilçe başkanı Kemal Avseren, belediye başkanı aday adayı Av. Ali Acar, çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı.

İnşaat yetkilisi ile görüşen Epözdemir, %85 oranında tamamlanan inşaatın bitirilmesi ve açılışın yapılabilmesi için tarih isteyerek "Burası bizim için çok stratejik bir alan, yurttaşlarımızın buraya çok ihtiyacı var. Ben sizin firmanızı biliyorum çok nitelikli bir firmasınız. İnşaatı yeni devir aldığınızıda, bir önceki firma ile ilişkiniz olmadığınıda biliyorum ve buranın bir an önce bitirilmesini istiyorum. Sizlerden bura ile ilgili bir süre istiyorum. Hepimiz burada yardımcı olacağız ve burayı vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Çünkü Esentepe'li hemşehrilerimin, komşularımın inşaatın bir an önce bitmesi yönünde ciddi anlamda beklentileri var. Sizden istirhamım ve proje müdüründen ricam üzerimize ne düşerse ve ne gerekiyorsa her aşamada buradayız ve buraya çok sık gelmek istiyorum. Burası benim pilot bölgemdir. Her iki günde bir zaten soruyorum ve takip ediyoruz burası çok önemli. Sizlerden rica ediyoruz burada gereken önemi ve hızı yakalamanız bizede ne düşerse herzaman buradayız" dedi.

Ardından bilmek istiyorum bu inşaatın kalan %15'i nezaman bitecek diye soran Epözdemir'e inşaat yetkilisi "Burası için bizim belirlediğimiz peyzaj dahil açılışın yapılabileceği tarih maksimum 1 yıl  cevabını vermesi üzerine Epözdemir, "Buraya daha bir hız vermenizi istiyorum %15'i kalan miktarın 1 yıl uzamaması gerekir. Biliyorum burası kompike bir tesis sizden ricam yinede biraz istisnai bir durum. Biz firmaya güveniyoruz, teknik ekibe güveniyoruz. Buraya sürekli ve seçimden sonrada geleceğim. Yani buradaki sorumluluğum böyle bitmeyecek sayın muhtarım ilede bu konuları görüşüyoruz oda süreci takip ediyor. Bütün emekçi arkadaşlarıma ve şahsınıza teşekkür ediyorum. Bir an önce burayı yurttaşımıza kavuşturalım" ifadelerini kullandı.

Haber : Hasan Tik

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2024, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER