Sultangazi'de İmamoğlu Destekçilerinden Hayır Lokması İkramı

Depremde hayatını kaybeden vatandaşların hayrına lokma ikramı yapıldı

2023 yılı 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan 7.7 büyüklüğündeki depremin üzerinden tam bir yıl geçti. Depremin izleri halen devam ederken bir yandan da yaraları sarma çalışmaları devam ediyor. Yaşanan felakette 53 bin 537 vatandaşımız hayatını kaybederken 107 bin 213 vatandaşımız ise yaralanmıştı. Yaşanan acı olayın ardından deprem bölgesinde felaketin izlerini halen görmek mümkün. Bu vesile ile depremin yıl dönümünün aynı zamanda Miraç kandiline denk gelmesi nedeni ile Sultangazi 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanında vatandaşlara hayatını kaybedenlerin anısına lokma ikramı yapıldı. Organizasyona "Sultangazi İmamoğlu Destekçileri" oluşumu ev sahipliği yaptı.

Uzun süredir İyi Parti Sultangazi ilçe başkanlığı görevini yürütüp geçtiğimiz günlerde partisinin 31 Mart tarihinde yapılması planan seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Ekrem İmamoğlu'na destek vermeyerek kendi adayını çıkaracak olmalarını doğru bulmadığını ve bu nedenle de İmamoğlu'nun yanında olduğunu belirten Sinan Taşkın, teşkilatında görev yapan ekip arkadaşları ile birlikte almış olduğu ortak karar ile görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. İstifanın ardından farklı bir partiyemi geçiş yapacak söylentileri konuşulmaya başlanırken Taşkın, böyle bir düşüncesinin olmadığını sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Ekrem İmamoğlu'nun yeniden kazanması için elinden gelen çabayı sarf edeceğini duyurmuştu. Bu kapsamda çalışmalarına başlayan Taşkın, kendisi ile birlikte partisinden istifa eden arkadaşları ile beraber "Sultangazi İmamoğlu Destekçileri" oluşumunu kurdu. Oluşum ilk çalışmasını dün akşam saatlerinde 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanında depremde hayatını kaybeden vatandaşların hayrına lokma dağıtarak icra etti. Düzenlenen programa Cumhuriyet Halk Partisi Sultangazi belediye başkan adayı Ferhat Epözdemir, ilçe başkanı Kemal Avseren ve Cumhuriyet Halk Partisi belediye başkan aday adayı Av. Ali Acar ve parti üyeleri de eşlik ettiler.

Mercek TV'ye kısa bir açıklama yapan Epözdemir, "Bugün kandil bildiğiniz gibi bütün vatandaşlarımıza yurttaşlarımıza hayırlı olsun. Sultangazi'de Ekrem İmamoğlu Destekçileri tarafından düzenlenen bu lokma dağıtımına gelip eşlik etmek istedik. Birlikte mücadele ettiğimiz arkadaşlarımız İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nu tekrar belediye başkanı yapmak için Sultangazi'de de hepimizi iktidar yapmak için bugün buradayız. Tüm yurttaşlarımıza, vatandaşlarımıza hayırlı kandiller diliyoruz. 31 Mart'ta Sultangazi'de iktidar olacağız. 1 Nisan'da şakasını yapmadığımız tek şey Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını Sultangazi'de ki dostlarımız ile birlikte kuracağız. Bugünün ayrı bir anlamı var. Ülkece toplum olarak geçen yıl bugün bir çok il ve ilçelerde çok büyük bir acı yaşadık. Bugün onun 1. yıl dönümü. 10 binlerce yurttaşımızı kaybettik. Bi okadarı da yaralı kaldı. Umarım böyle bir felaketi bir daha yaşamayız. Bir kez daha ruhlarının önünde saygı ile eğiliyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun Allah rahmet eylesin tüm yurttaşlarımıza selam ve saygılarımı iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Sultangazi Ekrem İmamoğlu Destekçileri oluşumunun kurucu ve ev sahipliğini yapan Sinan Taşkın ise "Sultangazi Ekrem İmamoğlu Destekçileri olarak geçen yıl 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısına bugün aynı zamanda da Miraç kandili. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanında lokma dağıtımı organizasyonu gerçekleştirdik. Rabbim vatanımıza, milletimize tekrar böyle acılar nasip etmesin. Miraç kandilimizin de ülkemize, vatanımıza, milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Detayları haberimizin videosundan izleyebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2024, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER