Ardahan'lı Yergül usta imza ve tanıtım günü düzenledi.

Bilgi ve birikimlerini kitapçık haline getirip hizmete sunan Yergül usta, geçtiğimiz hafta bir araya geldiği hemşehrilerine yöresel kesme aşı çorbası ikram edip, imza günü düzenledi.

Aslen Ardahan Lehimli köyünden olan ve İstanbul Beykoz'da yaşayan Yergül usta, baba mesleği olan aşçılık sanatını sürdürmeye devam ediyor. Bölge halkı ve hemşehrileri arasında yaptığı bir birinden eşsiz lezzetlere sahip Ardahan yöresine ait yemekler ile tanınan Yergül Yıldız, hem Ardahan yöresine ait hemde kendine has özel tariflerinin bulunduğu "Yergül Usta İle Yöresel Lezzetler" isimli kitapçığını düzenlediği tanıtım ve imza programı ile hemşehrilerinin beğenisine sundu.

Geçtiğimiz hafta Esenyurt'ta bulunan ve kısa adı (HOÇFED) olan Hoçvan Federasyonu merkez binası konferans salonunda düzenlenen tanıtım programında, başta ailesi ve sevenleri olmak üzere hemşehrileride Yergül ustayı yalnız bırakmadılar. Program öncesi kısa bir konuşma gerçekleştiren Yergül usta, bilgi ve birikimlerini bu kitapçıkta topladığını ifade ederek, Ardahan yöresinin lezzetlerini vede zengin mutfağını gelecek nesillere aktarmak adına böyle bir çalışma içine girdiğini, uzun süren bir çalışma sonrasında ise çıkartmış olduğu kitapçığı hemşehrilerinin beğenisine sunduğunu ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından imza programı düzenleyen Yıldız'ı ilk olarak (HOÇFED) başkanı Ayhan Öztürk tebrik ederek kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Öztürk yaptığı konuşmanın ardından ise satın aldığı kitapçığı Yergül usta'ya imzalatarak Hoçvan Federasyonu olarak herzaman yanında olduklarını ifade etti. Düzenlenen imza ve tanıtım programının ardından ise katılımcılara Ardahan yöresine ait Kesme aşı çorbası ikram edildi. Program son olarak ise çektirilen hatıra fotoğraflarının ardından son buldu.

Haber: Hasan Tik 

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2023, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER